METTA CARTER

STJERNE BESAT EP RELEASE
METTA CARTER  ”THE JAZZ SOUL” 31. august 2017 – på Peter Liep’s Jazzklub
Billede

 

 

 

 

Som en forrygende afslutning på Peter Liep’s sommerjazz og begyndelsen på genåbningen af Peter Liep’s Jazzklub d. 12 oktober, får du nu muligheden for at opleve et scoop. Metta Carters ”Jazz Soul” -EP Release.20229053_10214101344433059_7757324478217001723_n

PETER LIEP’S HUS d. 31. August 2017, Fra kl. 17.30 Jazz Diner Medley.
Inklusiv Grillbuffet og medlemskort til Peter Liep’s Jazzklub. –få et glas på huset-
Pris 249 kr. Incl. Sign. EP present Key.  Husk Bordbestilling *39 64 07 86.
EP Release koncert kl. 19.30 i Pejsesalen.

Arr.: KulNatur.dk  / cool-tour – vi skaber bevægelse.
A NEW VOICE IN J’n’S
”En rig vokal med stor spændvidde fra klassisk rock til intime Jazz med soulroots”.
Hun er blevet sammenlignet med sangerinder som Nina Simone og Billie Holiday, Metta Carter er dog helt sin egen. Fra hviskende fløjlsblød kærlighedsregn, til rå og uhæmmet freebased loveconfessions, over statements om love’n’peace i en retfærdig verden.
Det musikalske univers er inderligt, smukt og råt, dynamisk og autentisk med en easy surf sound,
selvom sangenes temaer ofte er i den tungere ende af skalaen.
Sangen ”Fainted love” er dedikeret til Mettas biologiske mor.

Komponist/poet Jakob Park skriver følgende om Metta Carters nye EP:
” So far I consider it an EP -which has the potential to conquer listeners around the world”.

THE CONCERTBAND
Vokal, kompositioner og lyrik: Mette Carter
Piano: Niels Thybo. Kontrabas: Nils Bosse Davidsen. Guitar: Søren Lee. Trommer: Deodato Siquir.
4 af verdens bedste Jazzmusikere har indspillet denne EP fyldt med melodisk vellyd, udgivet med støtte fra DPA. Danske Populær Autorer. Producer & music-director: Stephan Grabowski.

GENRE: JAZZnSOUL
Er du til den klassiske Jazzballade, til soul kant og retro-vibe, eller vil du bare rystes godt igennem både på den bløde og den fede måde, så hold øje med Metta Carter.
En karismatisk og moden sangerinde med rødder i amerikansk jazz/blues/gospel/rock og soul musik.

Hvis navnet virker mere end bekendt, så er det nok fordi Metta Carter ikke er helt ny – i hvert fald ikke i Danmark. Tilbage i 2007 åbnede hun Unges Laboratorier på Statens Museum for Kunst i dobbeltkoncert med Outlandish ft. og den nu verdenskendte Noah Carter. Metta’s søn.
Sangen ”Promise of love” dedikeret til kampen mod racisme, og efterfølgende DK tourné med Fotograf Jacob Holdt blev en musikalsk milepæl for Metta, hvor filantropisk arbejde og musik ulasteligt høre sammen. De to mødtes i New York, hvor Metta Carter var bosat en årrække.

Udtrykket ”Messagesinger” blev givet til hende ved en koncert i Seoul Syd Korea, hvorfra Metta oprindeligt stammer. Netop sangskrivningen har Metta beskæftiget sig med i mange år og i 2005 nomineres hun til bedste track ved Danish World Music Awards. For sangen ”All the love”.

En sangerinde med et bred vifte af farver i sit Entertainment og Story Telling. Hun har i de seneste år optrådt på Kunst Akademiet, Charlottenborg og Tycho Brahes Planetarium og skal med sit nye ”Concertband” spille til det gigantisk VIP arrangement på National Museet – til ære for Nelson Mandelas familie, med H.E. Ms. Ambassadør Zindzi Mandela i front. Metta Carter har fået den store ære at synge ”Madibas eyes”
-en sang Ambassadøren har skrevet til sin far.